Banán bundában

Ez egy nagyon egyszerű gyorsan és könnyen elkészíthető édesség, ami tapasztalataim szerint a gyerekek között nagyon népszerű.

Banán bundában

Sült banán

Hozzávalók

  • 2db tojás
  • 1 csipet só
  • 5dkg cukor
  • 30dkg liszt
  • 2dl tej
  • 1kg banán
  • 5dkg porcukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • Lekvár vagy nutella

Elkészítése

Mindenekelőtt, először a „bundát” állítjuk össze. A tojásokat egy tálba ütjük és simára keverjük sóval és cukorral. Hozzáadunk lisztet és elkezdjük keverni. Keverés közben annyi tejet adunk hozzá, hogy egy sűrű palacsintatésztát kapjunk. A tej mennyisége változhat a liszt minőségétől függően! A tejet folyamatosan és lassan adagoljuk hozzá, hogy a kevergetéssel csomómentes legyen. A banánunkat a héjától megszabadítva rézsútosan 2-3-4 darabra vágjuk fel, majd először lisztben majd a nyers tésztánkban forgatjuk meg és onnan azonnal a forró, előmelegített olajba helyezzük és elkezdjük sütni. Mind a két oldalát barnára megsütjük és konyhai papírtörlőn vagy szalvétán lecsöpögtetjük a felesleges olajt.
Tálalhatjuk lekvárral, nutellával, de én fahéjas porcukorral javaslom fogyasztani

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük