Ez egy nagyon egyszerű gyorsan és könnyen elkészíthető édesség, ami tapasztalataim szerint a gyerekek között nagyon népszerű.
Banán bundában

Hozzávalók
- 2db tojás
- 1 csipet só
- 5dkg cukor
- 30dkg liszt
- 2dl tej
- 1kg banán
- 5dkg porcukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- Lekvár vagy nutella
Elkészítése
Mindenekelőtt, először a „bundát” állítjuk össze. A tojásokat egy tálba ütjük és simára keverjük sóval és cukorral. Hozzáadunk lisztet és elkezdjük keverni. Keverés közben annyi tejet adunk hozzá, hogy egy sűrű palacsintatésztát kapjunk. A tej mennyisége változhat a liszt minőségétől függően! A tejet folyamatosan és lassan adagoljuk hozzá, hogy a kevergetéssel csomómentes legyen. A banánunkat a héjától megszabadítva rézsútosan 2-3-4 darabra vágjuk fel, majd először lisztben majd a nyers tésztánkban forgatjuk meg és onnan azonnal a forró, előmelegített olajba helyezzük és elkezdjük sütni. Mind a két oldalát barnára megsütjük és konyhai papírtörlőn vagy szalvétán lecsöpögtetjük a felesleges olajt.
Tálalhatjuk lekvárral, nutellával, de én fahéjas porcukorral javaslom fogyasztani