Kicsit másabb, kicsit jobb ráadásul a miénk.
Battai Harcsapaprikás
Hozzávalók
50dkg harcsa vagy valamilyen édesvízi halfilé.
10dkg vöröshagyma.
20dkg sárgapaprika.
15dkg füstölt szalonna.
1 evőkanál őrölt pirospaprika.
1 kávéskanál só.
1 kávéskanál őrölt bors.
30dkg kockatészta.
0,5dl olaj.
10dkg juhtúró.
20dkg tejföl.
2 gerezd fokhagyma.
Elkészítése
Apró kockára vágott füstölt szalonnát zsírjára pirítjuk, majd ezen a zsíron a kockára vágott harcsafilét és az apróra vágott vöröshagymát lepirítjuk. A csíkokra összevágott paradicsomot és paprikát hozzátesszük, majd a fűszerezzük sóval, őrölt pirospaprikával és őrölt borssal.
Elkészítjük a köretet:
Kifőzzük a kockatésztát. Tejfölt, fokhagymát és a juhtúrót elkeverjük, majd sütünk egy kakastaréj szalonnát.
Tálalásnál először a tésztát rakjuk a tányér egyik felébe. A tányér másik felébe meg a lecsós harcsát. A tésztára ráöntjük az öntetet és a kakastaréj szalonnával díszítjük.