Ki ne ismerné a jó öreg Bud Spencert és az ő híres ételét a hagymás babot. Szerintem Ő is így csinálta. 🙂
„BUD” Hagymás Babja

Hozzávalók
0,5kg lóbab vagy valamilyen nagy szemű bab.
10dkg vöröshagyma.
3 gerezd fokhagyma.
15dkg húsos szalonna.
0,5l Sűrített paradicsom
Só ízlés szerint (két csipet).
1 kávéskanál őrölt bors.
1 kávéskanál bazsalikom.
2-3db babérlevél.
1 evőkanál, lehetőleg barnacukor.
1 kávéskanál cayenne bors.
Elkészítése
A húsos szalonna zsírját késsel elválasszuk a húsos résztől és apró kockára vágjuk, majd lepirítjuk. Hozzátesszük a csíkokra összevágott szalonna húsos részét. Apró kockára vágott vöröshagymát teszünk hozzá és üvegesre pirítjuk. Hozzáadunk 0,5kg beáztatott babot, sót, őrölt borsot, őrölt Cayenne borsot (ami paprika), bazsalikomot, babérlevelet, barnacukrot, sűrített paradicsomot és fél liter vizet, majd hagyjuk főni. Mikor már majdnem puha a bab, akkor hozzáadunk egy közepes fej csíkokra vágott vöröshagymát, majd készre főzzük. Ecettel vagy Csilivel lehet ízesíteni, de az csak ajánlott!