Egy születésnap margójára

Levi!

Nagyon sok köszöntést kaptam az 55. születésnapom alkalmából. Többségét szeretetből vagy tiszteletből, de volt aki udvariasságból vagy megszokásból teszi ezt. Kaptam nagyon sok ajándékot is, aminek nagyon örültem! Mégis. Az egyik legkedvesebb ajándékot a TESCO közepén kaptam egy fiatalembertől. A srác sokáig nézegetett, majd odalépett:

„Ugye te vagy a Szalai Attila?”. Mondtam igen. Elmosolyodott, majd a kezét nyújtotta.

Szemembe nézett, a kézfogást nem akarta abbahagyni, majd mosolyogva annyit mondott, hogy amikor 11 éves volt tőlem kapta az egyik legszebb gyerekkori ajándékát. Fogalmam sem volt miről beszél. Elmondta, hogy nem volt anyukájának pénze születésnapi ajándékra, aki felkeresett engem. Nem pénzt kért, hanem valami játékot a 11 éves fiának.

A jó Isten nagy rendező!

Egy nap múlva az egyik barátomnak a kisfia kapott egy új bringát, mert a régit kinőtte, de nem volt semmi baja. Kérdezte, hogy oda tudom adni valakinek? Egyből az anyuka jutott az eszembe. Felhívtam elmondtam neki hova kell menni a kerékpárért. Én még csak nem is láttam azt a kerékpárt! Illetve csak később! A gyerek azóta, 22 éves lett. A facebook-n nincs az ismerőseim között, de elmondása szerint szinte minden posztomat látja és ez egy kicsit zavarta, mert szinte minden ismerőse az ismerősöm. Anyukájának egy közös étkezésnél futólag megemlítette ezt a „problémát”. Anyukája akkor mesélte el neki a kerékpáros történetet. Amikor a boltban találkoztunk beugrott neki az édesanyja története és úgy gondolta, hogy itt az alkalom, hogy megköszönje. 

Te a legkedvesebb visszaigazolást adtad nekem, azzal kapcsolatosan, amit nap mint nap igyekszem tenni az embertársaimért!

Sokan nem értik, amit teszek. Nem kell, hogy értsék, mert ehhez belső meggyőződés kell. Volt, aki azt gondolta, hogy ez valami jó biznisz, esetleg van benne pénz, nem tudom! Bevallom őszintén, hogy nagyon igyekszem gyűjteni a valutát! De azt valutát, amit én gyűjtök, azt csak odafent váltják be!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük