Kimondta, hogy a gluténérzékenyek nem ehetnek rántott halat.
Gluténmentes Rántott Hal Salátaágyon
Hozzávalók
50dkg édesvízi halfilé.
10dkg Rizsliszt.
2db tojás.
10dkg kukoricapehely.
Só ízlés szerint.
1 evőkanál balzsamecet.
Fél citrom leve.
Olaj.
Fél fej saláta.
Fél fej lilahagyma vagy két szál zöldhagyma.
2db paradicsom.
1db sárgapaprika.
15dkg uborka.
Elkészítése
A szeletekre vágott édesvízi halfilét sózzuk, majd bepanírozzuk. Először rizslisztbe, majd felvert tojásba és legutoljára kukorica pehelybe forgatjuk meg a filét, majd bő olajban vagy sütőben zsírpapíron kisütjük.
Fejes salátát csíkokra, a paradicsomot, uborkát, lila vagy zöldhagymát és sárgapaprikát nagyjából egyforma nagyságúra vágjuk. Sóval, citrommal és balzsamecettel finoman összekeverjük a salátát.
Tálalásnál először a salátát tesszük a tányérra, majd erre helyezzük a kisült halszeleteket.