Kéksajtos Harcsa

Friss egészséges étel, amit akár ebédként is el tudok képzelni.

Kéksajtos Harcsa

Kéksajtos Harcsa

Hozzávalók

50dkg harcsafilé
Vegyes zöldségek, amit szeretünk. Lehet mirelit is
15dkg vaj
1dl fehér száraz bor
2dl főzőtejszín
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt bors
10dkg márványsajt

Elkészítése

Harcsafilét sózzuk vajon megsütjük és félrerakjuk. Az összevágott zöldséget ezen a zsiradékon kevés sóval, karikára vágott fokhagymával és borssal lepirítjuk. Egy másik edénybe ismét vajat melegítünk, bort öntünk bele és megvárjuk még az alkohol elég vagy elpárolog. Tejszínt öntünk bele, majd belereszeljük a márványsajtot és addig melegítjük, amíg mártás sűrűségű nem lesz.
Tálalásnál először a zöldségeket rakjuk a tányérra, majd erre rátesszük a harcsaszeleteket. A mártásunkkal az egészet leöntjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük