Az általam ajánlott gyümölcssaláta receptel nagyon nem lehet tévedni se nyáron, se télen! Ez egy alap!
Klasszikus Gyümölcssaláta

Hozzávalók
- 2db alma
- 2db narancs
- 2db banán
- 1 doboz vágott ananász
- 1 doboz felezett őszibarack
- 20dkg friss vagy fagyasztott málna, eper, ribizli
- 1 citrom leve
- 20dkg cukor (lehet édesítőszer is)
- Egy teáskanál fahéj
Elkészítése
Mindenkinek azt javaslom, hogy próbálja saját ízlése szerint alakítani, továbbfejleszteni ezt a receptet, új vagy más gyümölcsökkel vagy arányváltoztatásokat alkalmazva.
Elkészítése: az almát és a narancsot kb. 1-2 cm kockára vágunk. A banánt hosszába ketté elvágjuk és felszeleteljük. A vágott ananászt is hozzátesszük. A felezett őszibarackot nagyobb kockára felvágunk. Fagyasztott málnát vagy friss epret, málnát vagy ribizlit teszünk hozzá. A fent felsoroltakat beletesszük egy olyan edénybe, amiben könnyen tudunk keverni, dolgozni. A konzervek és egy citrom levét hozzáadjuk a cukrot és fahéjat. Elkeverjük, majd tálalás előtt 2-3 órát a hűtőben állni hagyjuk. Fagyival fogyasztva még finomabb!
Egy-két jó tanács
Ez a gyümölcssaláta nem a diétázóknak való! Azért nem szerepel több édesség ebben a fejezetben, mert általában elmondható, hogy az elfogyasztott édességek kiválasztása évszak, friss alapanyag és egyéb az édesség előtt fogyasztott ételtől függ.
További általánosságok
Fűszeres ételek után javaslom a tej alapú fagylaltok (PL: vanília) fogyasztását. Ezek a fagylaltok nagy részben leoldják a szájból és a nyelvről a fűszereket. Kicsit semlegesítik Egyébként nem véletlen, hogy a fűszeres ételek után kívánjuk az édességet.