Klasszikus Gyümölcssaláta

Az általam ajánlott gyümölcssaláta receptel nagyon nem lehet tévedni se nyáron, se télen! Ez egy alap!

Klasszikus Gyümölcssaláta

Hozzávalók

  • 2db alma
  • 2db narancs
  • 2db banán
  • 1 doboz vágott ananász
  • 1 doboz felezett őszibarack
  • 20dkg friss vagy fagyasztott málna, eper, ribizli
  • 1 citrom leve
  • 20dkg cukor (lehet édesítőszer is)
  • Egy teáskanál fahéj

Elkészítése

Mindenkinek azt javaslom, hogy próbálja saját ízlése szerint alakítani, továbbfejleszteni ezt a receptet, új vagy más gyümölcsökkel vagy arányváltoztatásokat alkalmazva.
Elkészítése: az almát és a narancsot kb. 1-2 cm kockára vágunk. A banánt hosszába ketté elvágjuk és felszeleteljük. A vágott ananászt is hozzátesszük. A felezett őszibarackot nagyobb kockára felvágunk. Fagyasztott málnát vagy friss epret, málnát vagy ribizlit teszünk hozzá. A fent felsoroltakat beletesszük egy olyan edénybe, amiben könnyen tudunk keverni, dolgozni. A konzervek és egy citrom levét hozzáadjuk a cukrot és fahéjat. Elkeverjük, majd tálalás előtt 2-3 órát a hűtőben állni hagyjuk. Fagyival fogyasztva még finomabb!

Egy-két jó tanács

Ez a gyümölcssaláta nem a diétázóknak való! Azért nem szerepel több édesség ebben a fejezetben, mert általában elmondható, hogy az elfogyasztott édességek kiválasztása évszak, friss alapanyag és egyéb az édesség előtt fogyasztott ételtől függ.
További általánosságok
Fűszeres ételek után javaslom a tej alapú fagylaltok (PL: vanília) fogyasztását. Ezek a fagylaltok nagy részben leoldják a szájból és a nyelvről a fűszereket. Kicsit semlegesítik Egyébként nem véletlen, hogy a fűszeres ételek után kívánjuk az édességet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük