Egyszerű, gyorsan elkészíthető leves, ami a téli napokon is felmelegít. A tárkony és a tejszín nagyon jó páros bármilyen ételben.
Korhely leves

Hozzávalók
- 3cl étolaj
- 5dkg füstölt szalonna
- 1kg bőrős malachús
- 15dkg vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 0.5kg savanyú káposzta
- 30dkg főtt, füstölt sertéshús
- 2db babérlevél
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1db sárgarépa
- 10dkg zeller
- 1db fehérrépa
- 1db karalábé
- 10dkg vajbab
- 10dkg zöldborsó
- 2dl tejfölt vagy tejszín
- 3l víz
Elkészítése
Korhelyleves gyorsan
Ez a recept egy egyszerűsített és gyorsított korhelyleves módozatot ajánl a figyelmükbe. Hasonlóan rakjuk fel, mint a székelykáposztát. Olajon zsírjára sütünk a füstölt szalonnát, hozzátesszük a bőrős, húsos kockára vágott malachúst és megpirítjuk. Kockára vágott vöröshagymát és karikára vágott fokhagymát teszünk hozzá. A kiáztatott és kinyomkodott savanyú káposztát és főtt füstölt sertéshúst rakunk hozzá, majd babérlevelet. Sózzuk és borssal ízesítjük. Vagy zsenge friss zöldséget, vagy vegyes zöldségkonzervet használunk a folytatáshoz. A felkarikázott vagy felkockázott zöldségeket (zöldségek lehetnek: sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, burgonya, vajbab, hüvelyes borsó) hozzátesszük. Ha minden megpuhult tejfölt vagy tejszínt öntünk hozzá és készre főzzük.
Nagyon fontos elmondani, hogy ebbe az ételbe gyorsan elkészülő, megpuhuló alapanyagok kerülnek felhasználásra. Oda kell figyelni, hogy az alapanyagok ne följenek szét!