Környezetvédelem

Környezetvédelem

1993 óta veszek részt különböző környezetvédelmi feladatok végrehajtásában:
– Minden árvízi védekezésben aktívan részt vettem. A 2002. és a 2013. árvízi védekezésben való kiemelkedő részvételért is Miniszterelnöki elismerésekben részesültem.
– Az összes Bara patak és a Dunával kapcsolatos környezetvédelmi katasztrófa mentesítésében vettem részt. Háromszor kellett újra telepíteni a halakat a vegyi szennyezések után.
– Szemétszedési akciókat szervezek és veszek részt bennük. Gyakran egyedül is nekivágok a „szeméthegyeknek”.
– Többször és sikerrel kezdeményeztem illegális hulladéklerakó helyek megfigyelését, kamerázását és felszámolását.
– Zajterhelés csökkentése érdekében fogadta el a város vezetése a 2002-ben átadott zajvédő falat a vasútvonal mentén, amit nemrég felújítottak.
– Az életveszély közvetlen elhárítása érdekében többször és többedmagammal kellett veszélyesen megdőlt beteg fákat kivágni. Ezek nagy része a viharokban ki vagy megdőlt fák voltak.
– Megszámolhatatlan mennyiségű fát ültettem vagy kezdeményeztem ültetésüket.

Nem vagyok környezetvédelmi mérnök vagy szakember, de azt hiszem nem is kell, hogy az legyek. Nagyon sokan figyelnek oda, mit írok, mondok vagy cselekszem. A személyes példamutatás a környezetvédelem területén nagyon fontos dolog. Azt hiszem azt hívják társadalmi felelősségvállalásnak.

A sok rossz példa mellett a gyerekek lássanak jó példákat is a megelőzés tekintetében. Én úgy érzem, hogy ezzel a módszerrel tudok, mint egyén hozzájárulni a környezetvédelem fontosságának megértéséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük