Elől járóban oszlassunk el egy tévhitet a tatár ételekkel kapcsolatosan. A klasszikus elkészítési formát tekintve soha nem daráljuk a húst!
Lazac Tatár

Hozzávalók
- 30dkg nyerslazac
- 10 dkg füstöltlazac
- 5dkg lilahagyma
- 1 kisebb szál újhagyma
- 1 fél citrom leve
- 3cl olívaolaj
- 1 kávéskanál őrölt fehérbors
- 1 fél kávéskanál őrölt szerecsendió
- 1 kiskanál mustár (Ez lehet csípős is)
- 2-2 szál frissen vágott kapor és petrezselyem zöld
- Tálaláskor a rukkola saláta javasolt
Elkészítése
Lazac Tatár
Elől járóban oszlassunk el egy tévhitet a tatár ételekkel kapcsolatosan. A klasszikus elkészítési formát tekintve soha nem daráljuk a húst! Késsel kell apró kockára vágni. Ennek több oka van, de a legfontosabb, hogy a daráló kése roncsolja a hús rostjait, még ezzel szemben az éles kés nem. A késsel felvágott hús máshogyan és más mennyiségben veszi fel a fűszert és egyéb járulékos anyagot. Mind ezzel együtt egy átlagos háziasszony nyugodtan darálja le a marha vagy egyéb húsokat, ha valamilyen típusú tatárt kíván elkészíteni.
A nyers és füstölt lazac fajtát apró korcára várjuk és egy keverő edénybe helyezzük. Késsel apró kockára vágott lilahagymákat, apróra vágott petrezselymet és kaporlevelet beletesszük a keverőedényünkbe. A hagymát soha ne daráljuk, mert kap egy savanykás utóízt. Fűszerezzük őrölt szerecsendióval, mustárral, fehérborssal és citrom levével. Aki szereti frissen vágott kaprot is tehet hozzá. Finoman elkeverjük majd vajjal és pirítóssal fogyasztjuk.
/p>