Infocsomag

Lomtalanítási időpontok:
2020. 07. 01-től ad ki a SZÁKOM KFT. A lakótelepet illetően a közös képviselőket értesítik.

Költségvetés, elvonások és költségek:
A Magyar Kormány szolidaritási adó címén 1,1 milliárd forintot vett el a városban élőktől. A koronavírus-járvány elleni védekezés 50 millió forintba került a városnak, amit a kormány eddig még nem fizetett meg (szerintem nem is fogja) pedig ez 100%-ig, állami feladat. Elvették a városban élőktől súlyadó bevételeket is! Mindezért a hosszú évek óta díjmentes zöldhulladék elszállítás-, a 65 év feletti battai emberek ingyenes szemételszállítása megszűnik 2020. 10. 01-től. Mindenért majd fizetni kell. A bölcsődébe – a környező települések gyakorlatához hasonlóan – gondozási díjat kell majd fizetni. Kidolgozás alatt van az öt önkormányzati fenntartású óvoda összevonása, és a Matrica Múzeum átminősítése is.

Illegális szemétlerakás
Részben a javaslatomra az illegális szemétlerakások visszaszorítása érdekében térfelügyeleti kamerákat telepítünk városszerte és járőrszolgálatot szervezünk, amely feladata a tettenérés és az elkövetők elleni bizonyítékok gyűjtése lesz.

Parlagfű ellenőrzés.
Pest Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztálya Százhalombattán július 28-án tart ellenőrzés. A 2008. évi XLVI. törvény 17. § (4) bekezdése szerint minden földhasználó köteles az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani. Amennyiben a földhasználó nem tesz eleget parlagfű-mentesítési és védekezési kötelezettségének, akkor a kormányhivatal közérdekű védekezést rendel el, amelynek költségeit az ingatlan tulajdonosának vagy földhasználójának kell megfizetnie. Emellett minden esetben növényvédelmi bírság kerül kiszabásra, ami 15 ezer forinttól 5 millió forintig terjedhet. Amennyiben a védekezéssel kapcsolatban felmerült költségeket, illetve a növényvédelmi bírságot nem fizetik meg határidőre, köztartozásnak minősül, aminek behajtásáról az állami adóhatóság gondoskodik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük