Különleges köret, ami passzol minden sülthúshoz. Most mi pulykával készítjük el.
Mediterrán pulyka rozmaringos burgonyával

Hozzávalók
0.5kg darált pulykahús.
Só.
1 kávéskanál őrölt bors.
Fél kávéskanál őrölt fahéj.
1 kávéskanál rozmaring.
1 csipetnyi kakukkfű.
2 gerezd fokhagyma.
10dkg lilahagyma.
3dkg mandula vagy fenyőmag.
1dl olíva olaj.
1db citrom.
5dkg vaj.
70dkg burgonya.
Elkészítése
Húspogácsát készítünk. Egy keverőtálba beletesszük a darált pulykát, sózzuk, borsozzuk, leheletnyi őrölt fahéjat rakunk bele és ugyan ennyi kevés kakukkfüvet, tört fokhagymát, apróra vágott lilahagymát, hántolt szeletelt mandulát vagy fenyőmagot. Összegyúrjuk, majd húspogácsákat készítünk úgy 5 dekásokat. Kevés olíva olajon megsütjük. Ha megsült a húspogácsánk félretesszük és amiben sült a hús, a szaftot újra visszarakjuk a tűzre, majd egy citrom levét belenyomjuk, kicsit átforraljuk és ezt is félrerakjuk.
Egy másik edénybe olíva olajon vajat olvasztunk, majd belerakjuk a héjában megfőtt és megpucolt és nagyobb kockára vágott burgonyát. Sózzuk, és hozzáadunk egy kávéskanál rozmaringot. Kicsit átsütjük és tálalunk.
A burgonya mellé rakjuk a megsült húspogácsáinkat, majd a citromos szafttal kicsit meglocsoljuk.