MOL Dunai Finomító közleménye

Figyelem!
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a MOL Dunai Finomító több üzemét időszakosan leállítjuk a 2021. évi tervezett tavaszi nagyjavítások keretében.
A leállást megelőző napokban (március 29. – április 10.) és az üzemek újraindítása alatt (április 26. – május 10.) több olyan technológiai tevékenységet fogunk végezni, amelyek a környező településeken éreztethetik hatásukat. Az üzemek leállítása, indítása látványos fáklyázással (füsttel, fénnyel), gőzfejlődéssel, valamint esetenként kellemetlen szaghatással, esetleg zajjal járhatnak Százhalombatta térségében. Természetesen mindent megteszünk annak érdekében, hogy a kellemetlen szag és zaj a lehető legrövidebb ideig és minimális mértékben zavarja a lakosságot.
A nagyjavítások ideje alatt karbantartó saját kollégáink és külső alvállalkozóink egészségére és biztonságára kiemelten figyelünk. A pandémiás helyzetre való tekintettel rendkívüli járványügyi óvintézkedésekkel készülünk a karbantartási időszakban, azért, hogy mind a környezetünkben élők, mind a DUFI területén dolgozók egészségére maximálisan vigyázzunk. Kollégáinkat heti kétszer, a területen dolgozó külsős alvállalkozóinkat ütemezetten szűrjük Covid teszttel, szakképzett egészségügyi személyzet bevonásával. Nagyon szigorú protokollt követünk: a fertőzött kollégákat azonnal kiemeljük a munkakörnyezetből és kontaktkutatást indítunk, a helyszínen pedig fertőtlenítő takarítást végzünk. Zárt munkahelyeinken folytatjuk a heti rendszeres preventív pandémiás takarítást. Dolgozóinknak biztosítjuk a védekezéshez szükséges orvosi maszkokat, a nagyszámú interakciót igénylő munkakörökben pedig az arcvédő plexi pajzsokat is. A területen dolgozó nagy létszámú csapatok étkezését mozgó hideg/meleg büfékkel és telepített kantin konténerekkel oldjuk meg, ahol korlátozzuk és ütemezzük az egy időben étkezők számát. A távolságtartásra, valamint a folyamatos kéz- és felületfertőtlenítésre fokozottan figyelünk. Ahol az üzletfolytonosság szempontjából a munkavégzés nem igényel fizikai jelenlétet, kollégáink távolról, otthonról dolgoznak. Mindezeken túl a munkavállalók hozzátartozóinak egészsége is fontos számunkra, nekik kedvezményes antigén és/vagy PCR tesztelési lehetőség áll rendelkezésre.
Az időszakos karbantartás az üzemeink biztonságos üzemmenetét szolgálja, annak érdekében, hogy az ország számára stratégiai fontossággal bíró üzemanyag ellátást a Dunai Finomító a jövőben is folyamatosan és zavartalanul biztosítani tudja. Számítunk megértésükre ebben az időszakban.
A MOL a felmerülő esetleges lakossági kérdések, felvetések megválaszolására a tavaszi nagyjavítás ideje alatt is rendelkezés áll. Környezetvédelmi szakembereink telefonon vagy e-mailben beérkező bejelentéseiket, kérdéseiket kivizsgálják és megválaszolják. Lakossági Call Center elérhetőségeink:
Hívjon minket a 06-23/55-11-66 számon, ahol üzenetrögzítő fogadja hívását!
Írjon nekünk a dunaifinomito@mol.hu e-mail címre.
Mindannyiunk számára rendkívüli időszakot élünk át, számos nem várt körülménnyel, viszont jóval több eszköz van a kezünkben, mint egy évvel ezelőtt és azt is megtanultuk, hogy odafigyeléssel, együttműködéssel, kölcsönös felelősségvállalással túljuthatunk ezen.
MOL Dunai Finomító

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük