Kedvesem kedvencét azoknak javaslom fogyasztani, akik nem kímélik magukat kalória bevitel szempontjából.
Niki kedvence
Hozzávalók
- 25dkg gesztenyemassza
- 5dkg dió
- 5dkg mandula
- 5dkg mogyoró
- 5dkg cukor
- 5dkg áfonyalekvár
- 1dl csokoládémártás
- 5dkg porcukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál rumaroma
- 0,5l olaj
Panírhoz:
- 1 tojás
- Zsemlemorzsa
- Liszt
Elkészítése
Niki kedvence
Gesztenyemasszából úgy 3cm átmérőjű gombócokat formázunk és bepanírozzuk, majd bő olajban kisütjük. Csonthéjasokat (Pl: dió, mogyoró, mandula) összemorzsolunk és cukros rumos vagy rumaromás vízbe bepácoljuk, hogy puha legyen. Ezt a műveletet érdemes egy nappal korábban végrehajtani. Tálalás: A morzsolt és pácolt csonthéjasokat szórunk egy nagy tányérba vagy tálra. A kirántott gesztenyegombócokat a csonthéjasokra helyezzük, majd áfonya lekvárt teszünk mellé. A gombócok egyik felét csoki szósszal vagy mártással leöntjük, a többit meg fahéjas porcukorral hintjük meg.