Niki kedvence

Kedvesem kedvencét azoknak javaslom fogyasztani, akik nem kímélik magukat kalória bevitel szempontjából.

Niki kedvence

Niki kedvence

Hozzávalók

  • 25dkg gesztenyemassza
  • 5dkg dió
  • 5dkg mandula
  • 5dkg mogyoró
  • 5dkg cukor
  • 5dkg áfonyalekvár
  • 1dl csokoládémártás
  • 5dkg porcukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál rumaroma
  • 0,5l olaj

Panírhoz:

  • 1 tojás
  • Zsemlemorzsa
  • Liszt

Elkészítése

Niki kedvence

Gesztenyemasszából úgy 3cm átmérőjű gombócokat formázunk és bepanírozzuk, majd bő olajban kisütjük. Csonthéjasokat (Pl: dió, mogyoró, mandula) összemorzsolunk és cukros rumos vagy rumaromás vízbe bepácoljuk, hogy puha legyen. Ezt a műveletet érdemes egy nappal korábban végrehajtani. Tálalás: A morzsolt és pácolt csonthéjasokat szórunk egy nagy tányérba vagy tálra. A kirántott gesztenyegombócokat a csonthéjasokra helyezzük, majd áfonya lekvárt teszünk mellé. A gombócok egyik felét csoki szósszal vagy mártással leöntjük, a többit meg fahéjas porcukorral hintjük meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük