Ennek az ételnek elmaradhatatlan része a jó minőségű Portói bor
Portugál csirke

Hozzávalók
10dkg vöröshagyma.
0.5kg csirkemell.
10dkg vaj.
Só
Őrölt bors.
1dl portói bort.
10dkg gombát.
3cl brandy.
3-4 dl tejszín.
Rizs.
Elkészítése
Az apró kockára vágott vöröshagymát és kockára vágott csirkemellet az olvasztott vajban elkezdjük pirítani. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Aláöntünk a portói bort. Ha nincs, akkor jó valamilyen édes desszert bor. Ha csirke kezd puhulni, hozzáadjuk az összevágott vagy egész gombát. Úgy 3cl brandyt öntünk hozzá és flambírozom, azaz a párolgó brandyt nyílt lánggal meggyújtom. Ha elégett a brandy-pára, hozzáöntjük a tejszínt és készre főzzük. Főtt rizzsel tálaljuk.