Reszteltmáj Battai

Klasszikus étel egy kis helyi csavarral.

Reszteltmáj Battai

Resztelt máj

Hozzávalók

5dkg füstölt szalonna.
2 fej vöröshagyma.
2 db sárgapaprika.
2 db paradicsom.
0,5kg sertésmáj.
0,5kg csirkemáj.
1 teáskanálnyi majoranna.
1 evőkanál pirospaprika.
1 kávéskanál őrölt bors.
Vaj.
Petrezselyem.
Burgonya.
Erős paprika ízlés szerint.

Elkészítése

A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára pirítjuk. Apró kockára vágott vöröshagymát fonnyasztunk benne, majd a paprikát és a kiskockákra vágott paradicsomot teszünk hozzá. Először a csíkokra vágott sertésmájat adjuk az ételhez, mert az keményebb, mint a csirkemáj. Hőmérséklettől függően kis időeltéréssel hozzáadjuk a 2-3 darabba szedett csirkemájat. Ez lehet szívvel vagy a nélkül. Fűszerezzük majorannával, pirospaprikával és őrölt borssal. Az étel mielőtt végleg elkészül, nyugodtan megsózhatjuk. Vajas, petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Aki szereti, az erőset az rakhat hozzá zöld hegyes vagy őrölt erős paprikát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük