Klasszikus étel egy kis helyi csavarral.
Reszteltmáj Battai

Hozzávalók
5dkg füstölt szalonna.
2 fej vöröshagyma.
2 db sárgapaprika.
2 db paradicsom.
0,5kg sertésmáj.
0,5kg csirkemáj.
1 teáskanálnyi majoranna.
1 evőkanál pirospaprika.
1 kávéskanál őrölt bors.
Vaj.
Petrezselyem.
Burgonya.
Erős paprika ízlés szerint.
Elkészítése
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára pirítjuk. Apró kockára vágott vöröshagymát fonnyasztunk benne, majd a paprikát és a kiskockákra vágott paradicsomot teszünk hozzá. Először a csíkokra vágott sertésmájat adjuk az ételhez, mert az keményebb, mint a csirkemáj. Hőmérséklettől függően kis időeltéréssel hozzáadjuk a 2-3 darabba szedett csirkemájat. Ez lehet szívvel vagy a nélkül. Fűszerezzük majorannával, pirospaprikával és őrölt borssal. Az étel mielőtt végleg elkészül, nyugodtan megsózhatjuk. Vajas, petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Aki szereti, az erőset az rakhat hozzá zöld hegyes vagy őrölt erős paprikát.