Szeptember 11

Sokan sokféle módon nyúltak ehhez a témához. Én nem állnék be az összeesküvés elméleteket gyártó személyek sorába, a magam részéről csak az adatokkal, tényekkel és nyitott kérdésekkel foglalkozom. A tények és az adatok tudatában, aztán mindenki belátása szerint dönt, hogy mit gondol erről az eseményről. Minden esetre a Lusitánia (I. világháború) és a Pearl Harbor (II. világháború) eseményei, bizonyított és már a kormányok által is elismert hazugságok tükrében kicsit más lehet a „Szeptember 11.” eseménynek a megítélése is.
Tények és Adatok!
2001. szeptember 11-én 3000 amerikai embert öltek meg szándékosan. Az erről készült hivatalos jelentést az amerikai parlament képviselői, tudósok, tűz-, robbantás és egyéb szakértők több pontját cáfolták. Továbbá kritikával illették, hogy lényeges dolgokra nem tért ki a jelentés.

1945-ben történt repülőbaleset óta, az USA-ban minden toronyházat úgy építenek, hogy egy esetleges légi baleset következtében ne dőljön össze!

A világkereskedelmi központ, azaz a „World Trade Center” (továbbiakban WTC) mellett összeomlott egy harmadik toronyház szeptember 11-én. Nem zuhant bele repülő és nem zuhant rá egy másik épület. Az épület magába roskadva dőlt romba. Így csak az irányított robbantásnál szoktak összedőlni az épületek.
A BBC. 2001. 09. 11. 05.00 órakor bejelenti élő adásban, hogy a WTC7 épülete összedőlt (www.youtube.com/watch?v=RfzxSGG_FU)! Az épület 05.20 órakor dől össze!
A Philadelphiai 19 emeletes Maridien Plaza 19 órán át égett és utána sem dőlt össze. A pláza gyengébb szerkezetű volt, mint a WTC tornyai.
2001. július 23-án bérlőt cserélt a WTC komplexum, az új bérlő egy Larry Silverstein nevű vállalkozó. Ezután egy 3,5 milliárd dollár értékű biztosítást kötöttek az épületekre, mely egy új elemet tartalmazott: terrortámadás esetére szóló biztosítást. Ez a biztosítás a megkötésétől számított 48. napon már aktuálissá is vált.
A WTC déli torony egy-, az északi torony két órás tűz után omlott össze!
A tornyokból fekete füst száll fel folyamatosan. Ez oxigénszegény égést jelent. Kizárt az olyan tomboló tűz, ahol az acél is megolvadna és a beton elporladna.
A repülők üzemanyaga a kerozin 375 C fokon ég. Az acél 1371 C fokon olvad meg! A romeltakarítók olvadt acélt találtak!
Az északi toronyba 08.46 órakor becsapódó repülőgép üzemanyaga begyulladt, de mindössze 17 perc múlva már gyakorlatilag el is oltották, csak kisebb tűzfészkek voltak az érintett emeleteken. Az épület a hivatalos jelentés szerint 10 óra 28 perckor még is a tűz miatt omlott le.
A tűzoltóság szakértői, csak azért mentek föl a tornyokba, mert meg voltak arról győződve, hogy nincsenek közvetlen veszélyben. Azóta bebizonyosodott, hogy az első tűzoltócsapatok Orio Palmer és Ronald Bucca vezetésével a 78. emeletig, azaz a becsapódás helyszínéig jutottak el. Egyikőjük sem tudósított 1300 °C forróságú tűzről és olvadó acéltartókról, és még statikailag instabil elemekről sem. Pár perccel később a torony leomlott!
Belső robbanásra utal az a jel, hogy az összeomláskor az épülettől oldalra nagy ívben repülnek jelentős méretű épületrészek.
USA vezető robbantási szakértőinek az épületek összeomlásának felvétele a házbontásoknál alkalmazott precíziós robbantást juttatta eszébe.

Mindkét épület példaszerű pontossággal saját függőleges tengelye mentén omlott össze. Szinte hajszálpontosan ugyanolyan módon döntötték romba a két épületet.

Több túlélő tanú, egymástól függetlenül, élő TV-interjúkban számoltak be robbanásokról. Pl. Steve Evans is, aki a BBC-nek így nyilatkozott: „Történt egy robbanás. Nem gondoltam, hogy ez robbanás volt, de a torony teljes alapzata megremegett! És akkor, amikor már mi kint voltunk, bekövetkezett a második robbanás, majd azt követte egy egész sorozat robbanás. Döbbenetes, hogy ez a robbanás, a robbanások sorozata ilyen pusztítást végzett.” Egy színes bőrű üzletember, aki teljesen porosan rohant ki a WTC-ből, a következőket mondta a dán DR-TV1-nek: „A nyolcadik emeleten egy hatalmas robbanás letaszított a lábamról.” A német Sat1 csatorna szintén élőben mutatott embereket, akik a tornyokból menekültek kifelé. Egyiküket, Tom Canabant azonban még interjú közben, menő kamera előtt állított meg két FBI ügynök, majd elvezették. Azonban több tűzoltó is hallotta a robbanásokat. Louie Cacchiolo, szintén tűzoltó, a következőket nyilatkozta a People magazinnak: „Az embereimet felvittem lifttel a 24. emeletre, hogy evakuáljuk az ott lévő irodai dolgozókat. Amikor utoljára jöttünk lefelé, egy bomba robbant.”
2001. szeptember 13-án készült NASA felvételek és mérései szerint a romok alatt még mindig 8-900 C fok volt.
Az USA-ban toronyház még nem dőlt össze soha baleset következtében.
Volt olyan acél és betongerenda, aminek egy része porrá változott, pedig kétszeres szigetelés mögött voltak.
A déli toronyba 09.03 órakor csapódott be a repülő. A becsapódáskor, nagyobb mennyiségű kerozin nem jutott az épületbe. Az üzemanyag nagy része egy hatalmas tűzgömb formájában, a szabadban égett el. A 236 külső oszlopból alig 40 sérült meg, a 47 központi tartóból is 4–5 károsodott nagyobb mértékben. Ezt a károsodást ki kellett volna állnia az épületnek
Emeleteknek lassítani kellett volna az omlást. 4, azaz négy másodperc alatt omlott össze egy-egy torony.
Az épületek a felső negyedében illetve harmadában égett! A torony középen rogyott meg és dőlt össze.
A WTC tornyokban egy átlagos napon több mint 50 000 ember dolgozott. 2001. 09. 11-én az áldozatok száma 2893, beleszámítva a repülőgépeken lévőket a személyzettel együtt, valamint a 300 tűzoltót. Ez 1200 személy TORNYONKÉNT!
A Szeptember 11 terrorakciót olyan összehangolt akció, melyet lehetetlen külföldről irányítani. 1 órán belül 4 nagy hatótávolságú utasszállító gép eltérítése olyan magas szintű komplex szervezést igényel, amelyet semmilyen terrorcsoport nem képes külföldről létrehozni. Minden biztonsági rendszert ki kellett játszani, méghozzá úgy, hogy egyetlen ország titkosszolgálata se szerezzen róla tudomást; s ez gyakorlatilag ma már képtelenség, (műholdas megfigyelés, telefon, Internet-kommunikáció megfigyelése), főleg, ha a szervezést egy arab országból vagy Afganisztánból irányították volna.
Pár nappal a támadások után, nyilvánosságra hozták az utas listák alapján azoknak a nevét, akiket terroristaként azonosítottak, köztük az FBI által is keresett terroristák nevét, mint Atta, Alomari, stb. Ez azt jelenti, hogy valamennyi terrorista a SAJÁT NEVÉRE foglalt jegyet a járatokra! A támadás előtt a saját hitelkártyájukkal fizettek és éltek vidáman, lejárt ideiglenes vízummal. Többet közülük köröztek!
2000-ben a NORAD (USA légvédelemért is felelős szervezete) 67 esetben akadályozott meg repülőgépes behatolást a fent említett légtérbe. Eddig egy gépnek sem sikerült ilyen mélyen behatolni ebbe a légtérbe. Ebben az esetben négy gépnek is sikerült egy napon.
Több USA kongresszusi képviselő vádolta meg saját kormányát hazugsággal a jelentés kapcsán.

Az USA felmérések szerint New York lakosságának 67%-a szeretne új vizsgálatot ez ügyben. 49% nem hisz a hivatalos jelentésnek!

Nos, mindenki döntse el mi történhetett! Minden esetre én úgy látom, hogy a Lusitánia és a Pearl Harbor esete után ez túl sok a „véletlen”. Az igazság a Lusitániáról 90-, Pearl Harborról 70 év után derülhetett ki.
Egy biztos! Azok a tűzoltók, mentősök és rendőrök minden tiszteletet megérdemelnek, akik ott veszélybe került civileket próbáltak menteni és közben meghaltak, „elestek”! Az Ő hősiességüket eddig senki nem vonta és vonhatja kétségbe! Ők valódi hazafiak és emberek voltak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük