Tandori almáscsirke

A távolkeleti világ különleges ízeit hozza vissza ez a fenséges étel. Ha egy kicsit is nyitott vagy ezekre a különleges ízekre, akkor biztosan szeretni fogod a tandori almáscsirkémet is.

Tandori almáscsirke

Tandori Almáscsirke

Hozzávalók

  • 0.5kg csirkemell
  • 0,5kg alma
  • 1dl olaj
  • 5dkg méz
  • Csipetnyi őrölt szerecsendió
  • Csipetnyi őrölt fahéj
  • 2 evőkanál tandori fűszerkeverék

Elkészítése

Csirkemellet nagyobb darabokra vágunk. Ugyanennyi almát megpucolunk, kimagozunk és azt is akkora darabokra vágjuk, mint a húst. Olajon egyszerre kezdjük sütni. Mézet, őrölt szerecsendiót és őrölt fahéjat teszünk hozzá, valamint a tandori fűszerkeveréket és addig sütjük még a hús meg nem sül.

Az nem baj, ha az alma resses marad! Köret: tetszés szerinti kedvenc zöldségeinket (kaliforniai paprika, zeller, sárgarépa, lila hagyma, stb.) kis kockára vágjuk, majd kevés olajon elkezdjük pirítani. Nem sütjük meg teljesen, majd hozzáadjuk a főtt rizsünket. Kevés sóval ízesítjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.