A távolkeleti világ különleges ízeit hozza vissza ez a fenséges étel. Ha egy kicsit is nyitott vagy ezekre a különleges ízekre, akkor biztosan szeretni fogod a tandori almáscsirkémet is.
Tandori almáscsirke

Hozzávalók
- 0.5kg csirkemell
- 0,5kg alma
- 1dl olaj
- 5dkg méz
- Csipetnyi őrölt szerecsendió
- Csipetnyi őrölt fahéj
- 2 evőkanál tandori fűszerkeverék
Elkészítése
Csirkemellet nagyobb darabokra vágunk. Ugyanennyi almát megpucolunk, kimagozunk és azt is akkora darabokra vágjuk, mint a húst. Olajon egyszerre kezdjük sütni. Mézet, őrölt szerecsendiót és őrölt fahéjat teszünk hozzá, valamint a tandori fűszerkeveréket és addig sütjük még a hús meg nem sül.
Az nem baj, ha az alma resses marad! Köret: tetszés szerinti kedvenc zöldségeinket (kaliforniai paprika, zeller, sárgarépa, lila hagyma, stb.) kis kockára vágjuk, majd kevés olajon elkezdjük pirítani. Nem sütjük meg teljesen, majd hozzáadjuk a főtt rizsünket. Kevés sóval ízesítjük.