Laktató és nagyon finom étel, ekészíthető akár ebédre, de mi vacsorára is nagyon szeretjük.
Tárkonyos csirkeleves

Hozzávalók
- 1dl olaj
- 10dkg vöröshagyma
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 10dkg zeller.
- 10dkg karalábé
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál vegeta
- 1kg csirkemell
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1db babérlevél
- 3l víz
- 1 evőkanál tárkony
- 1db citrom leve
- 1cs petrezselyem
- 2dl tejszín vagy tejföl
Elkészítése
Tárkonyos Csirke Leves
Olajon megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát a karikára vágott zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé) és a fokhagymát, majd vegetával ízesítjük. A csíkokra vágott csirke mellett hozzátesszük és sóval, őrölt borssal, babérlevéllel ízesítjük. Felöntjük vízzel és főzni kezdjük. Tárkonyt és citromlevet, és apróra vágott friss petrezselymet teszünk hozzá. Ha megpuhult a csirkehúsunk, akkor tejszínnel gazdagítjuk. Öt percig még együtt főzzük, majd tálalhatjuk.