Tárkonyos csirkeleves

Laktató és nagyon finom étel, ekészíthető akár ebédre, de mi vacsorára is nagyon szeretjük.

Tárkonyos csirkeleves

Tárkonyos csirkeleves

Hozzávalók

  • 1dl olaj
  • 10dkg vöröshagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 10dkg zeller.
  • 10dkg karalábé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál vegeta
  • 1kg csirkemell
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1db babérlevél
  • 3l víz
  • 1 evőkanál tárkony
  • 1db citrom leve
  • 1cs petrezselyem
  • 2dl tejszín vagy tejföl

Elkészítése

Tárkonyos Csirke Leves
Olajon megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát a karikára vágott zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé) és a fokhagymát, majd vegetával ízesítjük. A csíkokra vágott csirke mellett hozzátesszük és sóval, őrölt borssal, babérlevéllel ízesítjük. Felöntjük vízzel és főzni kezdjük. Tárkonyt és citromlevet, és apróra vágott friss petrezselymet teszünk hozzá. Ha megpuhult a csirkehúsunk, akkor tejszínnel gazdagítjuk. Öt percig még együtt főzzük, majd tálalhatjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük