Nagyon fontos, hogy a magyar „tatárt” külön kell kezelni az eredeti angol és német változattól, hiszen ezek nemzetek sokkal kevesebb fűszert alkalmaznak ennek az ételnek az elkészítésénél
Tatárbifsztek
Hozzávalók (2 főre)
A bifsztekhez
- 30 dkg bélszín
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 teáskanál pirospaprika
- 5dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tojás sárgája
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
A tálaláshoz
- pirítós
- lila hagyma
- tv paprika
- uborka
- paradicsom
- vaj
Elkészítése
A Magyar Tatár Beefsteak (bifsztek). Nagyon fontos, hogy a magyar „tatárt” külön kell kezelni az eredeti angol és német változattól, hiszen ezek nemzetek sokkal kevesebb fűszert alkalmaznak ennek az ételnek az elkészítésénél. Fehérbors, só, mustár, esetleg sűrített paradicsom.
Ezzel szemben a magyar tatárnál a „9” szám a meghatározó. Csak ezt kell megjegyezni! Nézzük miért?
1. Bélszín, vagy többször átdarált sovány marhahús, lehetőleg comb, 2. Só, 3. Bors, 4. Pirospaprika, 5. Hagyma, 6. Fokhagyma, 7. Tojás sárgája, 8. Mustár, 9. Sűrített paradicsom. Vajjal pirítósra kenve fogyasztjuk. Lustábbaknak ajánlhatom, hogy a vajat is bele lehet keverni a tatárba. Fontos „aranyszabályok”! 1. Nincsenek dekák, csak alapanyag ajánlás. Az arányokat mindenkinek magának kell kikevernie saját ízlésének megfelelően. Pl: Ha sok sűrített paradicsomot rakunk bele, attól édesebb lesz. Ha mustárból rakunk többet, akkor keserűbb, stb. 2. A tatár elkészítése alatt folyamatosan kóstolni kell, addig amíg az általunk kedvelt arányt el nem érjük. 3. Az ételbe szánt vöröshagymát sohase daráljuk, mert keserű utóíze lesz az ételnek! 4. Elméletileg és a „nagykönyv” szerint a húst bizony késsel kell apróra összevágni és nem darálni!