Törökül Cevizli tavuk, a Törökök egyik nemzeti étele
Török mézes diós csirke

Hozzávalók
05. kg csirkemell.
10dkg vaj.
1 kávéskanál őrölt bors.
Fél kávéskanál kakukkfű.
10dkg darált vagy morzsolt dió.
2 evőkanál méz.
Fél citrom.
30dkg paradicsom szeletekkel.
Elkészítése
05. kg csirkemellet felszeletelünk. A szeleteket sózunk, majd 10dkg vajban lassan elkezdjük sütni. 1 kávéskanál őrölt borssal, fél kávéskanál kakukkfűvel fűszerezzük. 10dkg darált vagy morzsolt diót rakunk mellé. Mikor félig kész a csirkemell, megfordítjuk és két evőkanál mézet csorgatunk az ételünkbe és egy fél citrom levét nyomunk rá. Ha megpuhul a csirkemell az ételünk elkészült. Hideg paradicsom szeletekkel tálaljuk.