Különleges vegetáriánus étel, amit a húsimádók is szeretni fognak. Természetesen nyáron friss alapanyagokból az igazi, de télen a mélyhűtőben található kincsekből is elkészíthetjük.
Zöldségpörkölt- zellersalátával
Hozzávalók
- Kedvenc zöldségek
- 1db kisebb zöld és arany cukkíni
- 15dkg gomba,
- 1db fehérrépa.
- 10dkg zeller
- 1dl olaj,
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- 2dl víz,
- 1 evőkanál ecet,
- 1 evőkanál cukor
- 5 szél petrezselyem.
- Só, rizs
Elkészítési idő: 120 Perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítése
Kedvenc zöldségeinket kockára vagy karikára vágjuk. Kevés olajt hevítünk és dinsztelni kezdjük az apró kockára vágott vöröshagymát. Karikára vágott fokhagymát teszünk rá és a felaprított zöldségeket. Sót ízlés szerint és őrölt édes pirospaprikát, őrölt borsot teszünk hozzá és elkeverjük, majd rögtön ez után vizet öntünk házzá és az ételünket készre pároljuk.
Zellergumót megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Vizet forralunk, majd azzal egy szűrőben leforrázzuk, ezzel a módszerrel egy kicsit megpuhul a zellerünk. Ecetes, sós, cukros salátalevet készítünk, majd ebbe belerakjuk a leforrázott zellerszeleteket és adunk hozzá egy fél fej vékony és szálára vágott lilahagymát.
A zöldségpörköltünket egy kis tejföllel díszítjük és petrezselymes rizzsel tálaljuk.